JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Velg velferd!

Det er stortings- og sametingsvalg den 14. september. Jeg vil at alle NTLere skal bruke stemmeretten sin. Det er en rett vi har, og en plikt vi har. Hvilket parti du velger, det er opp til deg.

Vi klarte å holde lovnadene om å gi faglig og kulturelt påfyll på våre valg- og velferdskonferanser i Trondheim, Tromsø, Oslo og Bergen. Fafo-forskere ga et viktig overblikk over den nordiske modellen og hva som har skjedd i de nordiske landene siden 2000.

I kommende periode vil det være tre viktige debatter om offentlig sektor: Hvordan skal velferden finansieres? Hva skal være det offentliges ansvar og hvordan skal vi utvikle velferdsstaten? Politikere ble utfordret på viktige NTL-saker som bruk av midlertidige tilsettinger, konkurranseutsetting/privatisering og de ansattes lønns- og arbeidsvilkår.

De kulturelle innslagene og Solveig Kloppens jobb som konferansier ga konferansene et ekstra løft.

Du bestemmer hva du stemmer. For meg som forbundsleder har det vært viktig i de siste fire årene å kunne snakke med regjeringen og ha innflytelse i viktige saker som berører våre medlemmer, og som berører velferdsstatens utvikling. Enhver sittende regjering er de statsansattes arbeidsgiver.

NTL er et LO-forbund som er - og skal være politisk engasjert. Det er vi stolte av og det skal vi fortsette med. Et mer rettferdig arbeidsliv, en framtidsretta velferdsstat og en forsvarlig forvaltning av naturressursene er noen av sakene som er viktig for NTL de neste fire årene.

Jeg gir ikke opp kampen om å få til likelønn, dette handler om å skape likeverd og rettferdighet. Det er politikernes ansvar å få på plass likelønnspotten. Det er partene i arbeidslivet som må fordele potten. Det er NTLs jobb å sørge for at våre medlemmer også blir omfattet av en ekstraordinær likelønnspott.

Vi skal fortsette vår kamp mot midlertidige ansettelser og overforbruk av konsulenter. I staten brytes lov- og avtaleverket daglig. Altfor mange får bare tilbud om midlertidige ansettelse, ikke fast stilling.

Vi får gode velferdstjenester når vi satser på kvalitet og utvikling. Ansatte må få bruke mer tid på brukerne, mindre på rapportering og administrasjon. Velferdstjenester ikke er egnet til å settes ut på anbud. Derfor er vi mot privatisering og konkurranseutsetting.

Vi vil fortsette å jobbe for mer miljøvennlig energi og en mer offensiv klimapolitikk. Innad i LO er vi tydelige på at vi må snu utviklingen i mer miljøvennlig retning. ”Føre var-prinsippet” er avgjørende, vi må være sikre på at vi ikke gjør uopprettelige skader for framtidige generasjoner.

Fafo-forskning viser også at i 2008 var det langt flere i befolkningen som mener at offentlig sektor gjør en god jobb enn det var i 1998. Vi trenger politikere som vil satse mer på offentlig sektor og felles velferd.

Husk at hver stemme teller den 14. september. Godt valg.

Annonse

Flere saker

Annonse