JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kaller Sveaas versting

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener investor Christen Sveaas er en arrogant riking.

Samferdselsministeren anklager Sveaas, som har saksøkt staten i en skogbrukssak, for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette.

Sveaas har saksøkt staten etter å ha fått avslag både lokalt og hos Statens landbruksforvaltning på søknaden om å få kjøpe 2.300 mål skog i Nordre Land kommune i Oppland. Det får samferdselsminister og leder for Senterpartiet Liv Signe Navarsete til å se rødt, skriver Dagens Næringsliv.

– Sveaas representerer det verste av dem som tror de kan ta seg til rette bare de har penger, sier Navarsete om investorens opptreden etter at han ble nektet å ekspandere sitt skogeierskap i kommunen.

Investoren er hovedeier i selskapet A/S Kistefos Træsliberi, som allerede eier 120.000 mål skog i kommunen. Selskapet hans har tapt 100 millioner kroner de siste tre årene, og er avhengig av mer skog for å drive lønnsomt.

– Arrogant

Sist helg skrev Sveaas et rasende innlegg i VG, hvor han kritiserte den rødgrønne regjeringen for fullstendig feilslått distriktspolitikk.

Navarsete sier hun ikke kjenner Sveaas-saken spesielt, men kaller utspillet hans arrogant.

– Når Sveaas kommer med sine penger, så skal lokalbefolkningen liksom bare være glad, takke og bukke og stå med luen i hånden. Sveaas uttrykker en sterk arroganse for lokalbefolkningen, mener Navarsete.

– Planøkonomi

Sveaas påpeker at ingen andre er interessert i det aktuelle skogsarealet, og mener konsesjonsloven burde avskaffes.

– Vi trenger jo ikke konsesjonsloven i 2009. Dette er jo DDR og planøkonomi. Man skulle tro at mange kommuner ville ønske en investor som Kistefos velkommen. Vi har prøvd å etablere levekraftige bedrifter i Nordre Land, men det går ikke når vi blir motarbeidet av sosialistene her oppe, sier han.

Investoren og skogeieren skal møte staten i Gjøvik tingrett i oktober.

– Det kommer sikkert til å gå to-tre år med rettssaker, samt ytterligere fem år hvis jeg blir tvunget til å selge eiendommen. Jeg gir meg aldri når jeg føler meg urettferdig behandlet, sier Sveaas til DN. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse