JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppgitt over valg-kamp

Norges Fotballforbund har bestemt at Vikings bortekamp mot Brann skal spilles valgdagen. Den avgjørelsen er ikke valgforsker Frank Aarebrot supporter av.

– Det er sjokkerende at det er noen som har en så fjern oppfatning i forhold til politiske prosesser som det NFF viser her. Det er etisk helt på trynet å spille eliteseriekamp på valgdagen, sier Frank Aarebrot til Aftenbladet.no.

Kampen spilles i Bergen på mandag. Aarebrot mener dette er mest problematisk for Viking-supporterne.

På forrige valgdag i 2005 skulle i utgangspunktet Molde spille bortekamp mot Aalesund. Denne kampen ble imidlertid flyttet til neste dag med hensyn til valget.

– Det er tydelig viktigere å respektere folkene som bor i Molde enn dem som bor i Stavanger-distriktet, tordner Aarebrot.

Arrangementssjef i NFF, Dag Vestlund, har ingen forklaring på hvorfor oppgjøret i 2005 ble flyttet til dagen etter valget. Han forstår ikke Aarebrots krasse kritikk.

– Det er breddeidrett fra tidlig på ettermiddagen til sent på kveld på valgdagen. Det rammer langt flere folk enn de som skal på Brann stadion. Jeg er sikker på at de som har rett til å avgi sin stemme, får gjort det, sier Vestlund. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse