JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Rike Norge har «snill» valgkamp

Journalister fra naboland som følger den norske valgkampen, mener «snille» valgdueller skyldes et rikt Norge der finanskrisen er fjern.

Rikelig med oljepenger og lav arbeidsløshet gjør at de store kampsakene uteblir, mener journalister fra Finland, Sverige og Danmark som har fulgt valgkampen på nært hold.

Nordmenn bader i olje og har få, om noen, virkelige bekymringer, mener flere nordiske pressefolk.

– Finanskrisen er noe som nordmenn bare leser om, sier Kalle Koponen i den finske avisa Helsingin Sanomat. Han viser til at Norge har økonomiske muskler andre bare kan drømme om, og mener dette har gitt en «snill» valgkamp.

– Det har vært få, store saker på dagsorden, slik jeg ser det, sier han.

Etterlyser kampsaker

Eric Sundström i Aktuelt i Politiken sier det har overrasket ham at det er så lite «trykk» i duellene mellom regjering og opposisjon.

– Det har vært en gemyttlig valgkamp, og selv i dueller mellom ytterpunktene Jens Stoltenberg og Siv Jensen har det gått relativt rolig for seg, sier Sundström.

Også Lena Smedsaas i svensk TV 4 er av samme oppfatning. Hun har etterlyst kampsakene i ukene før valget.

Handler om makt

– Det handler altfor lite om sak, men mest om makt, sier Smedsaas. Den gode norske økonomien gjør at arbeidsløshet heller ikke står på dagsorden, legger hun til.

Steen Ulrik Johannessen i det danske nyhetsbyrået Ritzau mener det har vært veldig mye snakk og diskusjoner rundt de ulike partikonstellasjonene som kan få regjeringsmakt.

– Det har i særdeleshet dreid seg om hvilken rolle Frp skulle komme til å spille, noe som har overskygget andre valgkamptemaer, mener Johannessen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse