JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skylder på Lars og Siv

Hvis det blir rødgrønt flertall, skylder Per-Kristian Foss på Lars Sponheim og Siv Jensen.

bjorn.erik.dahl@anb.no

De første valgdagsmålingene utløste ingen applaus på Høyres valgvake.

Det ble rødgrønt flertall hos både NRK og TV2 i valgdagsmålingene, men med knapp margin. Og selv om det ble framgang for Høyre i begge målingene, var det fremdeles mer nervøsitet enn jubel så langt på valgvaken til Høyre.

Etter offentliggjøringen av målingene sa Foss at det fremdeles er et lite håp om borgerlig flertall.

– Valgdagsmålingene spriker, så det er for tidlig å trekke konklusjoner. Høyre ser ut til å ha hatt en bra framgang, selv om vi startet dårlig ut. Det er Venstre og Frp som har fått svi for sine steile holdninger til borgerlig flertall. Slikt liker ikke velgerne, sier Foss til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Borgelig side er svekket av oppførselen til Siv Jensen og Lars Sponheim, slår Foss fast.

Erling Lae valgte å være optimist etter valgdagsmålingene.

– Bare vent til alle stemmene er talt opp, oppfordret Lae.

Høyres valgvake på Plaza i Oslo sentrum begynte med en avdempet og nervøs stemning allerede i syvtiden, og velkledde Høyre-folk i alle aldre bar preg av det jevne løpet mellom de borgerlige og de rødgrønne i innspurten av valgkampen.

Oppsummeringen av valgkampen på storskjerm bidro til mest munterhet da man hentet fram oppslaget om synske Linda, som spådde Erna Solberg som statsminister.

Høyre-leder Erna Solberg valgte å vente på de første valgdagsmålingene i redersuiten på toppen av Plaza sammen med familien.

Høyres grand old man, Kåre Willoch, er uansett godt fornøyd med hvordan partiet maktet å snu motgang i begynnelsen av valgkampen til øyensynlig solid medgang på tampen.

– Det jeg er mest fornøyd med, er at det ble utvist standhaftighet og soliditet da det var motgang. Det viser kvaliteter som man skal ha når man skal lede landet, sier Willoch til ANB. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse