JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jensen nekter å gi opp

En kamplysten Siv Jensen nektet å la dårlige valgdagsmålinger ødelegge valgnatten.

Frp-lederen understreket at mange stemmer fortsatt skal telles opp.

Valgdagsmålingene viser et klart flertall til de rødgrønne, mens valget ble relativt skuffende for Frp, de gode meningsmålingene i sommer og høst tatt til betraktning.

Jensen fikk blomster av generalsekretær Geir Mo da hun ankom valgvaken. Partilederen gikk rett på talerstolen, og nektet å svare på pressens spørsmål på vei inn i Det norske teater.

– Kjære alle sammen. La meg aller først få lov til å rette en takk til hver eneste en av dere som har stemt på Frp. Dere er landets tøffeste velgere, sa Jensen fra talerstolen og konstaterte at partiet ligger an til å gjøre det beste valget i historien.

– Det er uklart om det blir et nytt flertall eller om vi må slite med de rødgrønne i fire år til. Men la meg gjøre det klinkende klart: blir det et ikke-sosialistisk flertall, vil jeg invitere de tre øvrige partiene – og det inkluderer Lars Sponheim – til samtaler som kan føre til en ny flertallsregjering i Norge, sa Jensen.

Prognosene viste ved 22.30-tiden en oppslutning på 22,9 prosent for Frp, en oppgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse