JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En politisk prestasjon

Det er en politisk prestasjon at den rødgrønne regjeringen har klart å bli gjenvalgt.

Det mener Aftenposten på lederplass tirsdag.

Avisen understreker at den rødgrønne seieren ikke bare er de tre partienes egen fortjeneste.

– Marginene er så små at det er all grunn til å tro at den uavklarte regjeringssituasjonen på den såkalte borgerlige siden har vært utslagsgivende. Men dette var et uunngåelig problem, skriver Aftenposten.

Avisen viser til at det eneste målet for høyresiden var å fjerne den sittende regjeringen.

– Seieren forplikter

– Det er langt fra tilstrekkelig verken til å appellere til velgerne som et slagkraftig alternativ eller til å danne et forpliktende samarbeid som er nødvendig i en regjering, konstaterer avisen.

Aftenposten gjør det klart at seieren forplikter. Det samme mener Dagsavisen.

– Nå er det viktig at den rødgrønne regjeringen kvitterer for tilliten. Soria Moria-erklæringen må gjenskapes med nye visjoner om en rødgrønn regjering som kan gjennomføre politiske samfunnsendringer, skriver Dagsavisen på lederplass.

Vanskelige saker

Avisen viser til at regjeringen får viktige og vanskelige saker som Afghanistan-krigen, klimakrisen og oljeboring i Lofoten i fanget i tiden framover.

– I tillegg har regjeringen gitt store løfter både om bedre forhold for de eldre og kampen mot fattigdom. Disses løftene må nå innfris, skriver avisen.

I likhet med Aftenposten er Dagsavisen imponert over at regjeringen klarte å bli gjenvalgt.

– Valgseieren har historiske dimensjoner og følges over hele Europa. Som politisk prosjekt er den rødgrønne regjeringen unik, og det er en stor prestasjon når velgerne nå gir regjeringen fornyet tillit, heter det. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse