JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen storfornøyd

LO-leder Roar Flåthen er veldig glad det blir rødgrønn regjering i en ny stortingsperiode. Nå stiller han nye krav til regjeringen.

– Det er først og fremst en riktig politikk som gitt utslaget, og så har LO bidratt med å synliggjøre forskjellene mellom de rødgrønne og de borgerlige, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

LO-lederen mener fagbevegelsen har sin del av æren for at det ble fortsatt rødgrønt flertall på Stortinget.

– Men Jens Stoltenberg skal ha mye av æren. Han har ført en knallgod valgkamp og har en høy standing i befolkningen, sier Flåthen.

Helt avgjørende

Statsminister Jens Stoltenberg gir på sin side honnør til fagbevegelsen.

– Det var helt avgjørende at fagbevegelsen og lønnstakerne støttet oss, sier Stoltenberg og framhever «gasrotarbeidet» som har mobilisert velgere til de rødgrønne.

Roar Flåthen tror at om lag halvparten av LOs 867.000 medlemmer har stemt på Arbeiderpartiet.

– Regjeringen har ført en politikk som er viktig for fagbevegelsen og lønnstakerne. Det er en viktig årsak til at Ap nå har gjort et så godt valg, sier Flåthen.

Formuesskatten

LO-lederen har de siste tre ukene vært mye ute i landet og synliggjort det han mener er forskjellene i norsk politikk.

– Vi er midt oppe i en finanskrise hvor regjeringen satser på sysselsetting og arbeid. Regjeringen har vist evne til å bruke Norges økonomiske handlefrihet og samtidig har stått imot de borgerlige partienes løfter om lavere formuesskatt, sier Flåthen og gjentar at han er «veldig lettet» over at det ikke ble regjeringsskite.

– Men nå begynner de rødgrønnes hverdag for neste periode. Vi kommer ikke til å la regjeringen få hvile lenge på laurbærene. LO vil stille nye krav til regjeringen. Nå må de bevise at det dreier seg om en regjering som jobber med oss og ikke mot oss, sier Flåthen.

Stiller nye krav

– Vi forlanger økt innsats for å bekjempe sosial dumping. Vi krever tiltak som fremmer flere heltidsjobber og vi vil gjøre det enda vanskeligere å ansette folk midlertidig. Videre skal vi ha på plass en ny trepartsavtale for inkluderende arbeidsliv, og så må regjeringen strekke seg enda lenger for å sikre gode ordninger for etter- og videreutdanning, sier Flåthen.

Han etterlyser også en forsterket handlingsplan for fornybar energi og oppfordrer regjeringen til å bruke det statlige eierskapet i næringslivet aktivt. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse