JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap fikk flere LO-velgere

Ap fikk økt oppslutning fra LOs medlemmer ved stortingsvalget mandag. To av tre LO-medlemmer stemte rødgrønt.

kjell.werner@anb.no

Synovates valgdagsmåling viser at Ap fikk 53,8 prosent blant LOs medlemmer ved årets stortingsvalg. Det er 2,2 prosentpoeng mer enn en tilsvarende måling som ble tatt opp i 2005. En Synovate-måling i august i år ga til sammenlikning Ap en oppslutning på 48,6 prosent.

Sp og SV får henholdsvis en score på 5,6 og 5,4 prosent blant LOs medlemmer. De rødgrønne fikk dermed stemme fra 65 prosent av LO-medlemmene som deltok i stortingsvalget.

LO har bidratt

– Dette viser at vi i LO har gjort vår del av jobben og bidratt til den rødgrønne seieren ved valget, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Denne målingen viser at politikken og det fagligpolitiske samarbeidet virker. Ap befester på nytt posisjonen som det desidert største partiet blant våre medlemmer, og så har de rødgrønne samlet en god standing hos oss. Det har helt klart hatt en betydning for valgresultatet at så mange av våre medlemmer har stemt rødgrønt, sier Flåthen og forteller at LO har 867.000 medlememr.

Politikken viktigst

– Men det viktigste er nok politikkens innhold og jobben som statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg har gjort i valgkampen, tilføyer LO-lederen.

Årets valgdagsmåling forteller at 22,2 prosent av LO-medlemmene ga sin stemme til Fremskrittspartiet. Det er 3,5 prosentpoeng fram fra valget i 2005. På årets valgdagsmåling kommer Høyre på en god tredjeplass med 6,2 prosent score blant LO-medlemmene.

Blant andre arbeidstakermedlemmer fikk Ap 37, mens Høyre her er en god nummer to med 17,7 prosent. Synovate spurte 3.000 velgere ved årets valg. Tallene i målingen er korrigert for valgresultatet. (ANB)

Annonse
Annonse