JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Betaler dyrt for Hagen

– Carl blir ikke billig, slår direktør Sigurd Grytten i Burson-Marsteller fast.

Frps tidligere formann Carl I. Hagen er engasjert som kommunikasjonsrådgiver.

Han opplyser at selskapet opererer med timepriser fra rundt 1.000 til 2.600 kroner eks mva.

– Hagen er åpenbart verdt mye penger for oss. Han kommer nok til å ligge i det øvre sjiktet sa Grytten da han presenterte sin nye medarbeider torsdag.

Grytten sier videre at Hagen først og fremst kommer til å jobbe med kunder som har store strategiske utfordringer.

– Hans erfaring kan brukes innenfor et bredt spekter av vår rådgivning. Han vil blant annet kunne arbeide med politiske strategier og analyser og være sparringpartner for toppledere med krevende utfordringer overfor medier og myndigheter, sier han.

Halvt årsverk

Hagen skal jobbe rundt et halvt årsverk. Det er den nye PR-medarbeideren godt fornøyd med.

– Å være 100 prosent pensjonist er en altfor brå overgang fra arbeidspresset i Stortinget. Dette er et ideelt engasjement for meg fordi jeg kan ha en fleksibel arbeidssituasjon. Jeg kan styre tiden min selv i samarbeid med Burson-Marsteller, sier han.

Hagen starter sitt nye yrkesliv midt i oktober. Inntil Stortinget blir oppløst, er han fortsatt første visepresident i nasjonalforsamling.

– Norges beste

Hagen hadde tilbud fra flere interessenter om jobb, men valgte til slutt Burson-Marsteller.

Torsdag manglet det ikke på godord fra Grytten, som møtte som fast møtende vararepresentant på Stortinget fra Hordaland Arbeiderparti da Olav Akselsen var statsråd i Stoltenbergs første regjering i 2000-2001. Han og Hagen kjenner hverandre fra arbeidet i Stortinget.

– En kapasitet som Hagen er en enorm fordel for et miljø som vårt. Han har detaljkunnskap om det politiske miljøet og har en unik evne til å fange opp politiske trender på et tidlig tidspunkt. Han har Norges fremste politiske nese og forstår tidlig i hvilken retning landskapet beveger seg, skryter Hagens nye arbeidsgiver.

Han viser også til det han kaller Hagens unike evne til å bruke mediene, blant annet fordi han har levd et liv med særdeles kritiske medier.

– For oss er det ikke først og fremst en politisk ekspert vi har knyttet til oss, men Norges fremste kommunikasjonsekspert, konkluderer Grytten.

Ingen aktør

Hagen selv legger vekt på at han ikke skal være noen aktør.

– Det vil være en stor utfordring å gi råd til andre og å være på bakrommet, sier han.

Han har lovet å ikke ta kontakt med noen i Stortinget eller Frps stortingsgruppe i sin nye jobb.

– Men jeg kan gi råd om hvordan stortingsrepresentanter tenker og jobber og om hvordan næringslivsledere skal opptre hvis de f.eks., deltar i komitehøringer, sier han.

Han er forberedt på debatt om sin nye jobb, men sier han er bevisst på sin nye rolle og at han vil spille med åpne kort.

– Min jobb vil være å gjøre det beste for kundene, ikke å være noen utsending fra Frp, slår Hagen fast. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse