JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Helt utrolig useriøst

Bydelsdirektør avviser alle anklager om sosial dumping. Useriøst, mener flyttebyrå som tapte anbudskamp mot idrettslag. De vurderer å klage.

vegard.holm@lomedia.no

Heidi Larsen orienterte på Grünerløkka bydelsutvalgs møte onsdag 16. september om prosedyren da bydelsadministrasjonen innhentet anbud for flytting fra tre kontorer til ett NAV-kontor. Hun avviste at det forelå brudd på ILO-konvensjon 94 eller andre regler som skal følges.

– Alt ved anbudsinnhentingen har vært riktig og gjort i lovlige former, sa hun.

LES OGSÅ: Undergraver ordnede arbeidsforhold

290 000 kroner å spare

Andbudsdokumentene var sendt ut til fem mulige tilbydere, inkludert Kolbotn brytegruppe. Bydelsdirektør Heidi Larsen bekreftet at anbudene fra et av flyttebyråene lød på kr. 454 000, mens Kolbotn brytegruppe, som fikk jobben, hadde levert et anbud på kr. 164 000. En forskjell på 290 000 kroner.

Det var SV som reiste spørsmål til administrasjonen, og Rødt fremmet forslag om å realitetsbehandle saken på bydelsutvalgets møte. Dette fikk kun Rødts egne stemmer. Alle de andre partiene stemte mot: Ap, SV, V, H og Frp.

Hva tenker de på?

Driftssjef Reidar Larsen i Christiania Transport-Bureau (CTB) lurer på hva sosialtjenesten tenker på når vi forteller at Kolbotn brytegruppe skal ha 164 000 kroner for å gjøre denne jobben.

– Dette er jo så useriøst at det er helt utrolig. Vi la oss lavt i pris med 454 000 kroner på denne jobben fordi vi ville ha den. Det var ikke i mine villeste tanker at et idrettslag skulle være med å by i denne anbudskonkurransen. Da hadde vi ikke vært med, det har ingen hensikt. Jeg lurer virkelig på hva sosialtjenesten her tenker på, sier Larsen.

Han sier bedriften nå må vurdere om den skal klage på hele anbudsprosessen.

Fullstendig uakseptabelt

Transportarbeiderforbundets 1. nestleder, Lars Johnsen, hadde ordet under bydelsutvalgets åpne halvtime. Han understreket ILO-konvensjonens klare bestemmelser om at lønns- og arbeidsvilkår skal holdes på vanlig nivå for sammenlignbart arbeid når det offentlige setter bort arbeid.

– Jeg unner Kolbotn brytegruppe alle dugnadsinntekter de kan få. Men det er fullstendig uakseptabelt at et offentlig organ som en bydel kan drive sosial dumping slik som i dette tilfelle. Det er jo ingen seriøs bedrift som kan konkurrere mot denne type virksomhet. Og det undergraver det arbeidet fagbevegelsen driver for å løfte lønns- og arbeidsvilkår, sier Lars Johnsen til Transportarbeideren.

Straffetiltak?

Johnsen advarte bydelspolitikerne om at det i følge ILO-konvensjonen skal gjennomføres straffetiltak dersom kravene i konvensjonen ikke blir etterlevd.

Annonse
Annonse