JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykt på Stortinget

Blir noen syk på Stortinget, burde det være enkelt å få hjelp: Åtte sykepleiere bør ikke være langt unna.

runar.norstad@anb.no

Den norske nasjonalforsamlingen har totalt 169 medlemmer og er preget av representanter med lærerbakgrunn. Nå kommer sykepleierne etter – åtte sykepleiere har blitt valgt inn på Stortinget. Det gleder naturligvis Norsk Sykepleierforbud.

– Det er helt klart en fordel med sykepleiere på Stortinget. De har erfaring fra helsevesenet og har kjent våre kampsaker på kroppen. De vet hva vi snakker om, sier kommunikasjonssjef Signy Svendsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Likelønn var en av våre viktigste saker i valgkampen og likelønnsgapet er en trussel for velferdsstaten. Nå får vi håpe at sykepleierne på Stortinget gjør jobben sin og bidrar til å minske dette gapet, sier Svendsen.

Nykommerne

I tillegg til fem veteraner, er tre nykommere til Stortinget sykepleiere, skriver Sykepleien.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Kari Henriksen har blitt valgt inn for Arbeiderpartiet i Vest Agder. Hun var vara i forrige periode. Henriksen er psykiatrisk sykepleier og har mastergrad i folkehelse.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Tove Lise Torve har vært ordfører i Sunndal kommune siden 2007 og nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Hun bor på Sunndalsøra og har jobbet i hjemmesykepleien, sykehjem og sykehus.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Sykepleier og styrer Laila Marie Reiertsen er nyvalgt representant for Fremskrittspartiet i Os i Hordaland, som utjevningsmandat.

Fem veteraner

De fire sykepleierne som er blitt gjenvalgt er velkjente skikkelser i riks- og kommunepolitikken, opplyser Sykepleien.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Laila Dåvøy (KrF, Hordaland): Har vært arbeids- og administrasjonsminister og barne- og familieminister i henholdsvis Bondevik 1- og Bondevik 2-regjeringen. Hun har også ledet Norsk Sykepleierforbund.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Gerd Janne Kristoffersen (Aps førstekandidat i Nord-Trøndelag): Hun var ordførere i Verdal fra 1999 til 2005. Hun er utdannet sykepleier i Innherred. Mesteparten av tiden hun jobbet som sykepleier var hun på Innherred sykehus.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Sonja Mandt-Bartholdsen (Ap, Larvik i Vestfold): Ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i 2005. Hun jobbet på Sykehuset i Vestfold, Larvik sykehus, fra 1995.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Sonja Irene Sjøli (Høyre, Akershus): Er fra Eidsvoll. Har vært stortingsrepresentant siden 1997. Hun er sykepleier og jordmor og har jobbet ved Stensby sykehus og Sentralsykehuset i Akershus.

I tillegg er Ingjerd Schou (Høyre) snart på plass på Stortinget. Hun har hatt et opphold fra Stortinget, men ble nå valgt inn for Østfold Høyre. Schou er spesialutdannet sykepleier og har hatt flere administrative stillinger i helsevesenet. Hun ble valgt inn som stortingsrepresentant første gang i 2001, og var sosialminister fra 2001 til 2004.

Også på Sametinget

Tar vi med Miriam Paulsen (28) som har blitt valgt inn på Sametinget, er det totalt ni sykepleiere på Tinget. Paulsen representerer Norske Samers Riksforbund (NSR). Hun jobber i ambulansetjenesten i Bodø og representerer Vesthavet valgkrets. Hun bor i Tysfjord og ble ferdig sykepleier i 2005. (ANB)

Annonse
Annonse