JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Optimisme i SV-leiren

Det første sentralstyremøtet i SV etter årets stortingsvalg var preget av optimisme og tro på gode regjeringsresultater.

Men noe konkret om regjeringsforhandlingene ville deltakerne ikke ut med.

– Det var veldig artig, sa partisekretær Silje Schei Tveitdal til NTB etter sentralstyremøtet. På møtet ble valget oppsummert, tankene om fire nye år i regjering drøftet og helgens landsstyremøte planlagt.

– Vi har diskutert situasjonen vår og går optimistisk i gang med regjeringsforhandlinger. Vi har satt ned et forhandlingsutvalg, og overraskende nok består det av Kristin Halvorsen, Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell, sier Schei Tveitdal.

Etter at de rødgrønne partiene - Arbeiderpartiet og Senterpartiet i tillegg til SV - sikret nytt regjeringsflertall forrige mandag, har spekulasjoner preget medieoppslagene.

– Vi står på tolkningen av at det er en rødgrønn politikk som har ført til det historiske det er å bli gjenvalgt. Vi er opptatt av å få gjennomslag for våre saker, og er optimistiske med tanke på det, sier partisekretæren.

Partiet har ennå ikke kommet fram til en kravliste over saker som er ekstra viktige i den nye perioden. Det kommer kanskje til å skje på helgens landsstyremøte.

– Vi tar noen nye runder der. Vi er fornøyd med å ha sikret flertallet, men må jobbe for å vise hvor viktig SV har vært, sier Silje Schei Tveitdal til NTB. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse