JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uravstemningen i gang

Bygningsarbeiderne i Adecco i Oslo har allerede sagt hva de mener om riksmeklingsmannens forslag til tariffoppgjøret. I dag gikk de til uravstemning.

Og blant de polske bygningsarbeiderne som var innom Adeccos kontor for å avgi sin stemme, var det ikke mange som krysset nei på stemmeseddelen.

– Alle på min arbeidsplass skal stemme ja, sier Adam Wolski.

Grzegorz Bartos er innom for å levere timelister, og samtidig putte en ja-seddel i urna.

– Kjempebra resultat

– Dette er et kjempebra resultat. Jeg får 167 kroner i timen etter den nye tariffen. Nå har jeg nokså høy lønn på grunn av bas-tillegget, så det blir bare to kroner ekstra på meg. Men nesten alle andre får 7 kroner mer i timen. Jeg synes det er bra at de som tjener minst får hevet lønna mest, sier han.

Adam Wolski er snart ferdig med prøvetida som hjelpemann. Da vil han få en lønn på 141,75 kroner i timen, som er den nye minstelønna for fagarbeidere.

Lønna kommer først

– Vi har diskutert dette på arbeidsplassen, og alle er enige om at resultatet er bra. Alle vil stemme ja. Det er først og fremst lønn som opptar oss. AFP er vi ikke helt sikre på om vil berøre oss, sier han.

Alle skal ha fått skriftlig informasjon fra avdelingen om resultatet, men likevel har pågangen på telefonen til klubbleder Krzysztof Gajzler vært stor.

Opp 25 kroner

– Bare i dag har det vært 40 stykker som har ringt meg for å forhøre seg om resultatet vi skal stemme over. Alle er fornøyde. På de siste fire årene har vi økt minstelønna med over 25 kroner i timen. Da er det lett å rekruttere nye medlemmer, sier han.

Han venter seg en god valgdeltakelse når arbeiderne samtidig skal innom kontoret for å levere timelister.

Vil alle stemme? – Nei. Det er ikke kommunisttiden lenger, smiler han, og hilser på nestemann som er på vei inn for å avgi sin (ja) stemme?

Annonse
Annonse