JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En ny periode

De rødgrønne partiene er klare for fire nye år. Mobiliseringen fra de rødgrønne partiene, og ikke minst fagbevegelsen, de siste dagene reddet Norge fra høyrepolitikk. Jeg er svært glad for resultatet. Nå får vi fire nye år med en politikk som handler om å trygge arbeidsplassene, fornye og forbedre velferdssamfunnet og være en pådriver i klimaspørsmål.

Vi får en regjering som vil fortsette satsingen på jernbanen. En regjering som ikke vil svekke våre velferdsordninger, som blant annet sykelønn, arbeidsledighetstrygd og arbeidsmiljøloven. De vil jobbe med fagbevegelsen og arbeidsgiverne for å utvikle samfunnet på en god måte. Den unike norske modellen, trepartssamarbeidet mellom myndigheter, arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverorganisasjonene er sikret for nye fire år.

Fagbevegelsen var helt avgjørende for at de rødgrønne vant valget. Norsk Jernbaneforbund var en aktiv deltaker i dette arbeidet, og jeg vil takke alle dere som bidro til at vi fikk fire nye år med rødgrønn regjering. Det er en styrke for Norge at vi har en styringsdyktig flertallsregjering. Finanskrisen har vist at denne regjeringen håndterer vanskelige tider på en svært god måte. Ikke bare for arbeidstakere, men også for næringslivet.

Mangemilliardær Trond Mohn sier han er sjeleglad for at vi i dette landet har reguleringer som gjør at vi ikke har deltatt i den runddansen som verden forøvrig har vært med på. Han sier videre at mange undervurderer hvor god jobb de rødgrønne har gjort innen finans og næringsliv. Det burde flere sagt, eksempelvis Rimi Hagen, men han velger istedenfor å flytte til Sveits for å slippe å betale skatt til fellesskapet. Vi andre skal være i Norge og bidra til å utvikle landet, slik at vi også om fire år kan si at vi bor i verdens beste land.

De tre partiene skal nå starte arbeide med en ny regjeringserklæring. Norsk Jernbaneforbund mener at transport og klima må stå sentralt i den. Jernbane og kollektivtransport bør få en fremtredende rolle. Skal Norge oppfylle sine klimaforpliktelser, må utslipp fra transport ned. I det bildet må det legges opp til sterk satsing på jernbane og kollektivtransport. Vi forventer at den nye regjeringen tar klima på alvor og oppfyller Norges forpliktelser.

Annonse

Flere saker

Annonse