JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ja i Dagblad-Trykk?

Allerede klokka 11 i formiddag var resultatet over uravstemningen klart hos Dagblad-Trykk. Da hadde flesteparten av Fellesforbundets 54 medlemmer sagt hva de mener om tariffoppgjørets meklingsresultat.

Tendensen i uravstemningen på Lørenskog var tydelig.

– Det er ikke så mange nei-stemmer i denne bunken. Vi får håpe det er ungdommen, sier klubbleder Knut Jensen med et lurt smil.

Gjorde en god jobb

Sammen med Kjell Gaarder teller han opp de 39 stemmesedlene som har havnet i urna i løpet av det knappe døgnet "stemmelokalet” har vært åpent. De fleste synes at LO og deres tidligere trykker-kollega i forhandlingsutvalget for avisoverenskomsten, Knut Øygard, har gjort en god jobb. På et klubbmøte 15. april anbefalte derfor de tillitsvalgte medlemmene å stemme ja til forslaget.

Mye sentralt

– Ut fra det vi kunne frykte, ble dette et godt resultat. Kronetillegget sentralt var høyere enn det pleier. Det er bra for de mange småbedriftene som ikke får forhandlet store tillegg lokalt. Avtalefestet pensjon (AFP) kunne selvsagt blitt bedre, men det kan vi gjøre noe med i framtida, sier tillitsvalgt Kjell Gaarder.

Sliter-AFP

AFP er en viktig sak også i Dagblad-Trykk. De som har jobbet et langt liv i trykkeriet, sier at år etter år med skiftarbeid merkes på kroppen. Gaarder ønsker seg en enda bedre AFP-ordning for skiftarbeidere.

– Når en har gått i arbeid i 35 år, de siste 25 på skift, burde det være mulig å gå av med AFP på 58 år, mener han.

Velger myk overgang

Jørgen Johansen på 60 år merker at det stadig blir vanskeligere å ta seg inn igjen etter nattevakter. Med årene er det blitt vanskeligere å få tilstrekkelig søvn på dagtid. Han kan om et par år gå av med den nye ordningen, hvor det blir mulig å kombinere AFP og arbeid, uten trekk i pensjon.

– Hvis det blir mulig, ønsker jeg å kombinere AFP med å jobbe et par dager i uka. Det blir litt brutalt å slutte helt ved 62 år når jeg trives så godt med arbeidet og kollegene, sier han og røper samtidig at han i morgen får overrekt en medalje for 30 år i tjeneste i Dagblad-Trykk.

Fornøyde med resultatet

Foruten det generelle sentrale tillegget og AFP, fikk avisoverenskomsten økt alle minstelønnssatser med 600 kroner i måneden. Partene ble også enige om en ny modell for lærlinglønn. Den skal heretter beregnes som en prosentandel av bedriftens fagarbeiderlønn.

– Resultatene av de lokale uravstemningene over hele landet meldes etter hvert inn til Fellesforbundet som så videresender det endelige resultatet til LO. På torsdag overleveres det til riksmeklingsmann Svein Longva før de blir offentliggjort.

Annonse
Annonse