JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fokus på kjemisk miljø

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har i dag hatt møte med oljesektoren for å følge opp arbeidet med kjemisk arbeidsmiljø i olje- og gassindustrien.

I 2005 utarbeidet Petroleumstilsynet, sammen med Oljeindustriens Landsforening, Norsk Industri, Rederiforbundet, LO, SAFE og Lederne, rapporten ”Kjemisk eksponering på norsk sokkel”. Rapporten viste at bransjen har en del kunnskapshull, både med tanke på nåværende og historisk kjemikaliebruk og kjemikalieeksponering, skriver departementet i en pressemelding.

Laget tiltaksplan

Arbeids- og inkluderingsdepartementet inviterte i denne forbindelse partene i petroleumsindustrien til et møte i 2007. Der tok Oljeindustriens Landsforening ansvaret for å lede arbeidet med å lage en tiltaksplan for oppfølging av rapportens konklusjoner om manglende kunnskap om nåværende kjemikalieeksponering, heter det videre i pressemeldingen.

En utdypet og konkretisert handlingsplan for kjemisk arbeidsmiljø i olje- og gassektoren ble lagt fram 15. januar 2008. Den inneholder oppfølgingspunkter både når det gjelder nåværende og historisk eksponering for kjemikalier.

Petroleumstilsynets ansvar

Dagens møte mellom statsråden, Petroleumstilsynet og de involverte partene i handlingsplanen betegnes som fruktbart. Partene summerte opp hvordan de ulike delene av handlingsplanen blir, og skal bli, fulgt opp. Petroleumstilsynet informerte om sin rolle som tilsynsorgan i forbindelse med oppfølgingen av handlingsplanen.

Bjarne Håkon Hanssen understreket betydningen av jevn og god framdrift i denne saken, god ledelsesforankring i de enkelte virksomhetene, samt aktiv involvering av arbeidstakersiden.

Planen skal følges

Statsråden la også vekt på at partene i petroleumsindustrien nå har utarbeidet en god tiltaksplan for oppfølging av kjemikalieområdet, og at det er av den største betydning at planen nå blir fulgt.

"Det vil løfte næringens bevissthet omkring håndtering av kjemikalier og beskyttelse mot kortsiktige og langsiktige skadevirkninger", skriver Arbeids- og Inkluderingsdepartementet.

Partene ble enige om å rapportere til departementet via Petroleumstilsynet på milepæler i prosjektet.

Annonse

Flere saker

Annonse