JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever statssekretær for nordområdene

Ap-toppene i nord krever en egen statssekretær for nordområdene.

I tillegg vil de ha minst to nordnorske statsråder og nye nøkkelposisjoner i Stortinget.

– Vi har spilt inn overfor partiet sentralt at vi ønsker å få en statssekretær med særskilt ansvar for nordområdene, forteller Bjørn Inge Mo, leder av Troms Ap til Nordlys.

Utenriksdeparmentet

Denne statssekretærposten bør ligge under Utenriksdepartementet.

– Utenriksministeren, og fiskeriministeren har gjort en kjempejobb i forhold til nordområdene både på land og til havs. Likevel mener vi det er viktig at nordområdepolitikken er forankret i Nord-Norge, gjennom en egen statssekretær som er fra landsdelen, sier Mo.

Med et godt valgresultat i ryggen har Aps fylkesorganisasjoner i Troms og Finnmark nylig spilt inn sine kandidater til regjeringsposisjoner, og ønsker om nye nøkkelposisjoner i Stortinget:

– Nord-Norge bør nå få lederen av Stortingets energi- og miljøkomité. Det er på høy tid, mener Bernt Sønvisen, partisekretær for Arbeiderpartiet i Troms.

I siste periode har denne komiteen vært ledet av Gunnar Kvassheim (V).

– Denne komiteen blir en av de viktigste for Nord-Norge framover. Både i forhold til debatten som kommer om forvaltningsplanen for Barentshavet, og eventuell oljevirksomhet i Lofoten/Vesterålen. Men også i forhold til å knytte regjeringens nordområdepolitikk sterkere til Stortinget.

– Nordområdepolitikk og energi/miljøpolitikk henger sammen, sier Sønvisen, og går svært langt i å peke i retning av stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten.

Flere kandidater

Bjørn Inge Moe peker foruten Bjørnflaten på Tove Karoline Knutsen og Roger Ingebrigtsen som folk som er kvalifisert for regjeringsapparatet.

– Dersom hun ikke blir kalt til en statsrådspost – bør hun være en god kandidat til posisjonen som leder av energi- og miljøkomiteen, sier Bernt Sønvisen til Nordlys.

Finnmark Arbeiderparti har sendt sin navneliste til partiets hovedkvarter på Youngstorget. Nestleder Tom Mortensen er åpen om deres fremste statsrådskandidat:

– Vi har foreslått Ingalill Olsen som ny statsråd. Først og fremst som ny fiskeriminister, dersom Helga Pedersen blir satt til andre oppgaver, sier Mortensen. (ANB)

Annonse
Annonse