JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Usmakelig av Byrkjeflot

Arne Byrkjeflot, en av frontfigurene for nei-siden i forkant av uravstemningen, mener at ja-resultatet var en propagandaseier for LO-ledelsen. – Direkte usmakelig, svarer Terje Fjellum, leder av Oslo Grafiske Fagforening.

Fellesforbundets Terje Fjellum, som sitter i forbundsstyret, reagerer skarpt på utspillet til lederen av LO i Trondheim.

Propagandakampanje

– Ledelsen i LO kjørte en propagandakampanje jeg aldri har sett maken til i noe tariffoppgjør, sa Arne Byrkjeflot til LO-Aktuelt.no etter at uravstemningsresultatet ble kjent i ettermiddag.

Han viser til at LO har kjørt en annonsekampanje og materiell han mener er ensidig positivt i forhold til forhandlingsresultatet.

– Ut fra dette er det ikke overraskende at de har vunnet igjennom, mener Byrkjeflot (følg linken til egen sak).

Byrkjeflots nei-hoff

– Nei, dette er direkte usmakelig av Byrkjeflot, tordner Terje Fjellum som mener at LOs og forbundenes informasjonskampanjer i forkant av uravstemningen skulle sørge for at medlemmene ble godt nok kjent med tariffoppgjørets meklingsforslag.

– LO-ledelsen som satt i meklingen må da ha samme rett til å informere som motstanderne av forslaget, mener han.

– Gjeng med radikale trøndere

– Jeg er veldig forundret over utspillet. Og det av Byrkjeflot som kom drassende med sitt nei-hoff til hovedstaden for å tale mot meklingsforslaget på møtet til LO i Oslo 9. april. 10 av 17 talere kom fra Trondheim. Det var helt åpenbart at de var blitt utkalt for å gjøre stemning mot meklingsforslaget, er Fjellum overbevist om.

– Folka i Oslo er utmerket godt i stand til å tenke selv. Vi trenger ikke en radikal gjeng med trøndere som forteller oss hva vi skal gjøre, smeller Fjellum til.

For ordens skyld: flertallet i styret til Oslo Grafiske Fagforening anbefalte medlemmene sine å stemme nei til meklingsforslaget. Resultatet ble litt over 70 prosent ja.

Annonse

Flere saker

Annonse