JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helikopterselskap slo retrett

De to tillitsvalgte som ble sagt opp av helikopterselskapet CHC får tilbake jobbene sine.

Det bekrefter både administrerende direktør Tore Villard i CHC Norway og talsmannen for de to oppsagte overfor Stavanger Aftenblad.

I et informasjonsskriv som er sendt ut internt i selskapet heter det blant annet at «CHC Norway har gjennomgått situasjonen som har utviklet seg etter at selskapet gikk til oppsigelse av to ansatte. Etter å ha vurdert alle sider av saken, har CHC Norway besluttet å trekke oppsigelsene og tilby de to ansatte å komme tilbake i sine stillinger i tråd med deres ønsker».

Fagforeningsknusing

Alle de seks fagforbundene som har medlemmer i selskapet reagerte kraftig på oppsigelsene.

– Dette er forsøk på å knuse fagforeningene, sa Ketil Karlsen, fagsjef for HMS Offshore i fagforbundet Industri Energi (IE) til FriFagbevegelse.no for ei uke siden. Nå gleder Karlsen seg over at selskapet til slutt valgte å slå retrett.

– Det er gledelig for de som var sagt opp at CHC Norway tar denne beslutningen, sier Karlsen.

Håper tilliten kan gjenopprettes

Han mener likevel det vil ta tid å gjenopprette tilliten til ledelsen i helikopterselskapet.

– Vi håper at tilliten til selskapet kan gjenopprettes til beste for alle parter og ikke minst av hensyn til de ansatte i CHC Norway. Industri Energi vil følge nøye med i tiden fremover for å sikre at helikoptertransporten er så trygg som overhodet mulig, sier Karlsen til forbundets nettsted.

Annonse
Annonse