JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber om tariffavtale

Selskapet som pusser opp Folkets Hus hastemelder seg inn i NHO, og vil tegne tariffavtale med Fellesforbundet.

LO-høyborgen Folkets Hus i Oslo pusses opp av Bentzenbygg, en entreprenør uten tariffavtale. Etter å ha diskutert saken med oppdragsgiveren, har Bentzenbygg nå vedtatt å melde seg inn i NHO og tegne tariffavtale med Fellesforbundet. Det melder magasinett.org .

– Vi ser at det kan være litt uheldig for vår oppdragsgiver at vi ikke har hatt tariffavtale. Vi har aldri hatt noen motforestillinger mot å organisere oss, sier en av eierne i Bentzenbygg, Knut Einar Dalberg, til nettstedet.

Dalberg sier at selskapet ikke fikk presentert noe krav om tariffavtale før det ble tildelt oppdraget med rehabilitering i Folkets Hus.

– Vi har ligget langt over tarifflønn, og betaler 190 kroner timen og fem kroner i timen for verktøy til våre ansatte. Dessuten betaler vi for reise- og gangtid, sier Dalberg.

Lovfestet minstelønn i byggebransjen for ufaglærte med ett års bransjeerfaring er 133,50 kroner timen.

Dalberg antar at kontingenten til NHO blir på rundt 65.000 kroner i året.

– Vi ønsker i utgangspunktet ikke en utgift på 65.000 kroner, men vi ser at vi drar nytte av de avtalene som er opprettet. Vi har surfet litt gratis på disse avtalene fram til nå, innrømmer Dalberg.

Fellesforbundet hilser avgjørelsen velkommen, men vil ikke undertegne tariffavtale før et tilstrekkelig antall av de ansatte melder seg inn i forbundet. (ANB)

Annonse
Annonse