JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Blir ikke statsråd

– Jeg skal ikke bli statsråd, sier Ola Borten Moe (Sp).

I stedet skal han jobbe med asyl- og integreringsspørsmål og distriktspolitikk i Stortinget, skriver Adresseavisen.

Den 33 år gamle Senterparti-representanten fra Sør-Trøndelag har takket nei til vervet som leder i Stortingets energi- og miljøkomité, men han skal sitte i både i kommunalkomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

Borten Moe blir den eneste i Senterpartiet som har to komiteer.

Nye områder

– Det er viktig for meg å bryte ny politisk mark. Jeg har to år bak meg fra energi- og miljøkomiteen og to år i næringskomiteen. Jeg vil prøve nye områder, sier Borten Moe til Adresseavisen.

Han sier at alle sakene han har satt søkelys på i valgkampen ligger i kommunalkomiteen.

– Her skal jeg arbeide med innvandrings- og integreringsspørsmål, distriktspolitikk og utviklingen av demokratiet og valgordningene våre. Dette er saker jeg virkelig brenner for, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette.

«Norge»

Da Adresseavisen lot de sørtrønderske listetoppene til Stortinget lage sin egen valgplakat på valgdagen, valgte Borten Moe «Norge» som sitt slagord. Dette ble i enkelte kretser tolket svært negativt. Nå skal han lede Senterpartiets arbeid med blant annet innvandringsspørsmål.

– Asyl og integrering er en av de viktigste utfordringene vi står overfor. Dette er også spørsmål som omfattes av forhandlingene mellom regjeringspartiene, så jeg vil ikke si så mye om hvilken kurs denne politikken vil følge de neste fire årene. Men dette er viktig, og vi har mange utfordringer innen dette feltet som vi må løse, sier Borten Moe. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse