JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil stake ut kursen mot 2029

Partisekretær Raymond Johansen varsler en debatt som skal meisle ut partiets politikk de neste 20 årene.

Den kommende debatten ble varslet fredag foran Aps landsstyre. Raymond Johansen sa at det var Arbeiderpartiet som la premissene for utviklingen av velferdsstaten i forrige århundre, og at partiet også i dette århundre må våge å ta tak i de store utfordringene.

Tre store debatter

Han påpekte at dag-til-dag politikken ikke må skygge for de store linjene, og at hele partiorganisasjonen må bidra for å finne gode svar på nåtidens store utfordringer.

– Det er tre store debatter vi må ta fram mot 2029. Det handler om finansieringen av velferdsstaten, utfordringene i flyktningpolitikken, og hvordan vi skal håndtere klimapolitikken, sa Johansen.

Våge flyktningdebatten

Partisekretæren innledet med å si at mange europeiske sosialdemokratier har skygget unna debatten om flyktninger.

– Vi må forvente en kraftig økning i antall flyktninger. Hvis vi ikke tar en debatt som mange er opptatt av, vil vi tape, sa han.

Han skisset opp fire rammer for diskusjonen, rammer som innebærer en sjenerøs bistandspolitikk for å bidra til økt internasjonal stabilitet, en streng og rettferdig flyktningpolitikk, en kraftfull kriminalitetsbekjempelse, og til slutt en offensiv integreringspolitikk. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse