JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekrutteringsrekord i april

Fellesforbundet fikk 2998 nye medlemmer i april. Aldri før i forbundets 20-årige historie har så mange meldt seg inn i løpet av en måned, sier andre nestleder Hans-Christian Gabrielsen.

Totalt var antall medlemmer i Fellesforbundet 161.996 den første mai.

– Det var fortærende at vi ikke greide 3000 i april. Det var bare så vidt jeg ikke løp ut for å rekruttere to til, sier Gabrielsen, som likevel er strålende fornøyd med tallet og innsatsen til avdelingene.

Best i hotell og restaurant

Prosentvis var rekrutteringen best blant folk som går på Riksavtalen, altså i hotell og restaurant. Der har medlemstallet økt med 6 prosent hittil i år.

– Men tallmessig er økningen størst på de store overenskomstene. På byggfagoverenskomsten, som i utgangspunktet har flere medlemmer, har vi fått en økning på 2 prosent, sier Gabrielsen.

Tariffoppgjøret hjelper

– Hva er grunnen til at så mange meldte seg inn?

– Jeg tror det generelt er en økt bevissthet omkring det å være organisert rundt tariffoppgjørene. Det blir tydeligere hvem som er medlemmer og hvem som ikke er organisert. Vi så en økning allerede i februar.

Godt arbeid

Men rekruttering går ikke av seg sjøl. Tidlig i vinter sendte forbundet ut materiale og oppfordringer til avdelingene om ha fokus på rekruttering i forbindelse med tariffoppgjøret. – Avdelingene skal ha mye ros for det arbeidet de har gjort denne våren, sier Gabrielsen.

Annonse

Flere saker

Annonse