JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsetter alene

Schibsted Trykk har vært i avsluttende forhandlinger med Berner-gruppen om å overta Dagblad Trykk. Da svarfristen gikk ut om ettermiddagen 6. mai, hadde Schibsted ikke fått tilbakemelding. – Nå fortsetter Dagblad Trykk på egen kjøl, sier tillitsvalgt Knut Jensen.

Det ble uro blant de ansatte i Dagblad Trykk i forige uke da det ble kjent at Berner-gruppen som eier Dagbladet og trykkeriet på Lørenskog ikke hadde gitt tilbakemelding på tilbudet til Schibsted Trykk ved fristens utløp 6. mai klokka 16. Dermed falt tilbudet bort, skrev Knut L. Tiseth, administrerende direktør i Schibsted Trykk i en mail til sine ansatte.

Flere interessenter

Schibsted Trykk hadde vært i avsluttende forhandlinger med Berner-gruppen om å overta både Dagbladet Trykk og produksjon av Dagbladet og andre produkter, men er ikke eneste interessent. Også Nr. 1 Trykk i Lillestrøm og Edda Media har hatt samtaler med Berner-gruppen om eventuelt kjøp.

De er to årsaker til at Berner-gruppen lot tilbudet gå ut, forteller Knut S. Jensen, tillitsvalgt ved Dagblad Trykk til magasinett.org:

– Berner-gruppen følte nok at risikoen ved å måtte bære investeringene ved Schibsteds trykkeri i Nydalen alene, var for stor. Det var snakk om 130-140 millioner kroner. Dessuten var nok pristilbudet på Dagblad Trykk for dårlig.

Alene - inntil videre?

Den foreløpige enden av visa blir at Dagblad Trykk skal fortsette på egen kjøl. Det var i hvert fall det Knut Jensen fikk høre på et møte med Tore Stange Bye, adm. direktør i Berner-gruppen.

– Vi fikk beskjed om at Dagblad Trykk driver ganske lønnsomt. Det må jo bety at det likevel ikke er så dårlig stilt som ledelsen ville ha det til tidligere, mener Knut Jensen.

– Positivt signal

– Dette er et positivt signal til de ansatte som vi forholder oss til. Så vi fortsetter på egen kjøl - inntil videre, sier Jensen som ikke vil utelukke et senere salg.

– Men slik jeg forsto, har Berner-gruppen ikke kommet med konkrete utspill.

Det er ingen hemmelighet at de ansatte på Lørenskog-trykkeriet ønsket seg et salg til Schibsted Trykk.

Annonse
Annonse