JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i danske SAS

De kabinansatte i danske SAS avviser ledelsens krav til lønnskutt, og forhandlingene er nå brutt.

Ifølge de kabinansattes forening (CAU) er det selskapets ledelse som har brutt forhandlingene, etter at de ansatte nektet å gå med på kravet om kutt til en verdi av rundt 180 millioner kroner.

SAS-ledelsen har truet med oppsigelser dersom de kabinansatte ikke går med på lønnskutt, og forhandlinger har pågått siden i sommer.

CAUs nestleder Jacob Esposito mener de kabinansatte har gått med på kraftige kutt for å imøtekomme ledelsen krav, men konstaterer at det fortsatt er stor avstand mellom partene.

– Vi har gått med på nedskjæringer på til sammen 70 millioner kroner, og selskapet krever nedskjæringer på til sammen 180 millioner, sier Esposito.

– Dersom selskapet aksepterer vårt tilbud, som innebærer en besparelse på 15 prosent, ville det innebære at vi kom på samme lønnsnivå som våre svenske kolleger, sier Esposito.

Han mener SAS-ledelsen i Danmark har utvidet sitt krav siden forhandlingene ble innledet.

– Dersom vi hadde gått med på ledelses krav, ville det innebære et lønnskutt på 35 prosent, sier han.

SAS-ledelsen i Danmark vil ikke være med på at forhandlingene med de kabinansatte er brutt.

– Vi anser ikke at forhandlingene er brutt og holder døren åpen for CAU til 8. oktober, sier informasjonssjef Bertil Ternert i SAS Danmark.

Hva som skjer når denne fristen utløper, vil han ikke si noe om.

– Vi avventer fram til 8. oktober og vil ikke kommentere vårt bud eller hva fagforeningen vil gå med på, sier Ternert. (ANB-NTB-TT)

Annonse
Annonse