JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt høy byggeaktivitet

Det er fortsatt høy bygge- og anleggsvirksomhet, men næringen er blitt mer usikker på framtida etter revidert budsjett.

Det er anleggssektoren som bidrar til veksten, mens byggeaktiviteten viser en liten nedgang inn i inneværende år. Samlet steg bygge- og anleggsproduksjonen 0,5 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Mangler vedlikehold

Byggenæringens Landsforening (BNL) sier i en kommentar til det reviderte statsbudsjettet at det er ”synd at regjeringen ikke griper tak i det betydelige vedlikeholdsslepet i offentlig sektor”. – Budsjettet er heller ikke stramt nok til å redusere et særnorsk høyt rentenivå, sier administrerende direktør Sverre A. Larssen i BNL.

BNL viser til at landsforeningen har oversendt flere konkrete forslag til myndighetene om økt satsing på vedlikehold innenfor områdene vei, jernbane og offentlig bygningsmasse. Tiltak på disse områdene anses som viktige i en tid med stor usikkerhet om utviklingen i byggenæringen.

Svakere vekst

Etter sterk vekst i anlegg gjennom 2006 og inn i første kvartal i fjor, gikk aktiviteten noe ned i de seks siste månedene av fjoråret. I løpet av første kvartal i år vokste anleggsproduksjonen kraftig igjen. Ifølge Statistisk Sentralbyrå viser de sesongjusterte tallene en vekst på hele 7,4 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Annonse
Annonse