JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Freder Lofoten

Regjeringen vil ikke åpne for petroleumsaktivitet utenfor Lofoten og Vesterålen i denne stortingsperioden.

nina.hanssen@lomedia.no

I Soria Moria II-dokumentet heter det at regjeringen vil ta stilling til hvorvidt det skal gjennomføres en konsekvensutredning for petroleumsvirksomheten i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen i 2010.

De vil også avvente bygging av fangstanlegget på Kårstø inntil en har et klarere bilde av driftssituasjonen.

I erklæringen står det at Gassco og Gassnova frem til februar 2010 skal gjennomføre en utredning av integrasjon mellom gassprosesseringsanlegget og gasskraftverket med CO2-fangstanlegg på Kårstø.

Denne utredningen vil danne grunnlaget for videre vurderinger av en integrasjonsløsning på Kårstø.

De vil likevel fortsette arbeidet med å gjennomføre fullskala rensing av kraftvarmeverket på Mongstad.

Petroleumsmelding og gass

Regjeringen vil også gjennomgå petroleumspolitikken i en egen stortingsmelding. De vil legge til rette for en innovativ leverandørindustri.

Det er et mål at nye prosjekter skal gi regionale ringvirkninger ved at de bidrar til næringsutvikling og arbeidsplasser lokalt og regionalt, blant annet gjennom lokalisering av driftsorganisasjonene.

Regjeringen ønsker å fortsette arbeidet med å legge til rette for økt bruk av gass i Norge.

Sammen med Gassco, aktørene på norsk sokkel og industrielle aktører skal de også vurdere ilandføringsløsninger og industriell bruk av gass når dette er et alternativ.

De vil imidlertid hindre at bruk av gass til energiformål utkonkurrerer mer miljøvennlige alternativer, men bidra til fortsatt internasjonalisering av oljevirksomheten og leverandørindustrien.

De rødgrønne partiene vil også bidra til petroleumsforskningen for blant annet å oppnå økt ressursutnyttelse og renere produksjon, mer effektiv leting på norsk sokkel og en mer effektiv oljevernberedskap.

I tillegg ønsker de å bidra til en god sameksistens mellom petroleumsvirksomhet og fiskeriinteresser.

Annonse
Annonse