JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Økt sjanse for oljefunn

Seismikkskytingen i sommer har styrket Oljedirektoratets tro på oljefunn utenfor Lofoten og Vesterålen.

Sommerens seismikkskyting har bekreftet Oljedirektoratets antakelser om geologien utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Vi hadde problemer i enkelte områder fordi vi ikke kom gjennom den harde bunnen med tradisjonell seismikk. Men nå har vi fått bekreftet at området har bergarter av jura alder på et gunstig dyp, sier oljedirektør Bente Nyland til Teknisk Ukeblads nettutgave.

Funnene åpner for bruk av letemodeller som har gitt stor suksess på norsk sokkel.

– Det er i disse bergartene de aller fleste funnene på norsk sokkel er gjort. Derfor har vi stor tro på at det også er gode muligheter utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Nyland.

På dypt vann i Norskehavet og i store deler av Barentshavet ligger jurabergartene på feil dybde for dannelsen av olje og gass.

Letesjef for Midt-Norge, Lofoten og Vesterålen i StatoilHydro, Geir Richardsen, er svært fornøyd med resultatet av seismikkskytingen.

– Vi har i flere år antatt at jurabergartene lå på en gunstig dybde i dette området. Det er veldig positivt at Oljedirektoratet nå kan bekrefte at geologien er slik vi antok. Dette styrker troen vår på området, sier Richardsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse