JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ordfører klager over dyr kirkeasylant

Ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp) i Hadsel i Vesterålen mener at kommunen ikke har råd til å ha asylsøkere i kirkeasyl.

– Vi kan ikke budsjettere med at det kommer kirkeasylanter, og da finnes det ikke høyde for disse utgiftene i de kommunale budsjettene. Dermed går pengene ut over noe annet, sier ordføreren til Vårt Land.

Årsaken til ordførerens misnøye er to hviterussiske kirkeasylanter som etter å ha fått avslag på opphold i Norge, søkte ly i pinsekirken i Stokmarknes i mai.

13 år gamle Bogdan har en fremadskridende muskelsykdom som han ikke får hjelp for i hjemlandet. Også hans 20 år gamle søster befinner seg i kirkeasyl.

Støttespillerne til 13-åringen kaller det sørgelig at ordføreren synes guttens kirkeasyl er for dyrt.

– Det er sørgelig at økonomi bringes inn i dette, og trolig har det med samfunnsutviklingen å gjøre. Skal pengene styre alt? spør Kari Anette Øverli i ledergruppa for pinsekirken der gutten sitter. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse