JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever at politikerne gjør opp

Høyesterett forkastet fredag anken til fire nordsjødykkere i erstatningssaken mot staten. Nå krever LO-forbundet Industri Energi at politikerne rydder opp.

– Høyesterett har avlagt en juridisk dom, men vi står fortsatt på det faktum at staten har et politisk og moralsk ansvar for å gjøre opp for de skadene som pionerdykkerne i oppstarten av det norske oljeeventyret ble påført, sier forbundsleder Leif Sande.

Høyesterett kom fram til at staten ikke har et objektivt eller subjektivt erstatningsansvar i saken. Nå venter forbundet på politikernes svar.

– Politikerne har så langt toet sine hender og sagt at vil holde seg unna saken så lenge de juridiske prosessene har pågått. Nå er tiden inne for at regjeringen tar sitt moralske ansvar på vegne av staten og samfunnet, sier Sande.

– Staten visste hva som foregikk. Staten tok ikke hensyn til føre var-prinsippet, men det var den som stakk av med alle pengene, sier forbundslederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse