JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pristildelingen splitter Norge

Den norske befolkningen er delt i synet på om det var riktig å gi Nobels fredspris til Barack Obama.

43 prosent mener det var riktig å gi prisen til Obama, viser en måling som Synovate har utført for Dagbladet. 38 prosent mener det var galt, mens 19 prosent ikke hadde tatt stilling til saken da undersøkelsen ble utført fredag ettermiddag og kveld.

– Om det ikke er dødt løp, så er det veldig jevnt. Men det er en betydelig forskjell mellom de yngste og de eldste, sier Nils Petter Strand i Synovate.

Av de over 60 svarer 58 prosent at tildelingen var riktig, mens bare 25 prosent støtter valget av Obama i aldersgruppen mellom 18 og 29.

I en meningsmåling InFacts har gjort for VG, svarer kun 28 prosent at Obama ikke fortjente prisen. 43 prosent støtter tildelingen, mens knappe 30 prosent sier de ikke har noen bestemt oppfatning om pristildelingen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse