JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil skjerpe fattigdomskamp

KrF-leder Dagfinn Høybråten utfordrer Ap og de rødgrønne til en nasjonal dugnad mot fattigdom.

Venstre legger på sin side fram en tiltakspakke særlig rettet mot barn.

Høybråten synes både Soria Moria 2 og trontalen har store mangler på dette punktet og at det er på tide å innfri dette løftet.

– Statsministeren har sagt han er interessert i samarbeid om de store spørsmålene. Og kampen mot fattigdom er nettopp et slikt spørsmål. Regjeringen er lengre fra sitt mål om å utrydde fattigdom enn for fire år siden, sa KrF-lederen.

Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande sier kamp mot fattigdom er noe alle partier på Stortinget bør kunne gå sammen om. Venstre har en liste på ti punkter, blant annet garantert minsteinntekt (borgerlønn), differensiert barnetrygd, minstenorm og nye kriterier for sosialhjelpssatser og gradert prising av barnehager og SFO.

Høybråten understreket at KrF er det ledende sentrumspartiet og at rollen vil bli brukt til å peke på en tredje vei i politikken.

– Sentrum et ikke et stoppested på en vei som går til høyre eller venstre. Sentrum er et selvstendig, levedyktig alternativ, en posisjon som er bestemt av hvilke verdier partiene forvalter, sa Høybråten. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse