JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

20 milliarder på vei

Statens vegvesen får 14,1 milliarder å rutte med neste år.

I tillegg kommer 5,3 milliarder i bompengemidler til investeringer.

I forslaget til statsbudsjett for 2010 er de foreslåtte bevilgningene fordelt med 6,2 milliarder kroner til trafikktilsyn, drift og vedlikehold av riksveinettet, 6,5 milliarder kroner er foreslått brukt til investeringer, mens 436 millioner kroner er foreslått til kjøp av riksvegferjetjenester. Videre er det foreslått å bruke 441 millioner kroner til såkalte OPS-prosjekter - utbygging etter modellen offentlig-privat samarbeid.

På investeringsbudsjettet dominerer budsjettposter som utbygging av E16 over Filefjell, utbygging av E6 vest av Alta og E18-utbyggingen i Bjørvika i Oslo.

På riksveinettet er det for 2010 lagt opp til anleggsstart på særlig to større prosjekter for rassikring - riksvei 70 Oppdølstranda i Møre og Romsdal og riksvei 80 Lødingen-Vikan i Nordland. Begge disse strekningene har omkostningsoverslag på over 100 millioner kroner.

I alt er det i statsbudsjettet foreslått å bruke 500 millioner kroner på rassikring av fylkesveier og 350 millioner kroner til sikring av riksveier. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse