JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO fornøyd – NHO misfornøyd

LO er fornøyd med forslaget til statsbudsjett, mens NHO er misfornøyd.

Det er fortsatt nødvendig å ha hovedfokuset på sysselsettingsutviklingen, sier LO.

Den nye NHO-sjefen John G. Bernander, sier at budsjettet vil føre til høyere rente og færre arbeidsplasser i den konkurranseutsatte delen av norsk næringsliv.

– Vil tappe næringslivet

– Regjeringen bruker for mange oljemilliarder på statsbudsjettet, noe som gjør den norske kronen farlig sterk. Nå ligger kronekursen rett under en historisk toppnotering og en fortsatt styrking vil tappe norsk næringsliv for viktig konkurransekraft. Det er bedriftene som konkurrer med utlandet som er hardest rammet av krisen og som også taper mest på et ekspansivt statsbudsjett, sier John G. Bernander.

Særlig er Bernander misfornøyd med at avskrivningsreglene svekkes. Han er på den andre siden fornøyd med at bevilgningene til samferdsel og forskning økes i budsjettet.

LO advarer

I en pressemelding skriver LO at krisehåndteringen har vært en suksess. Ledigheten i Norge, som var den laveste i Europa, har økt minst.

Samtidig advarer LO mot at krisen betraktes som over. Tvert imot regner man med at ledigheten vil fortsette å øke inn n 2010. LO er derfor tilfreds med at innsatsen økes når det gjelder arbeidsmarkedstiltak, blant annet med større muligheter for ledige til å ta utdanning.

LO peker på at industrien ennå ikke fullt ut har merket virkningen av krisen, og peker på at mange selskaper er svekket og dermed utsatt. Det fryktes at problemene i verftsindustrien langs kysten er undervurdert, og at industrien også kan trues dersom kronekursen øker.

LO mener det er bra med et ekspansivt budsjett, men legger til at det også er viktig at handlingsregelen når det gjelder bruk av oljeinntekter opprettholdes. LO er fornøyd med at budsjettet er preget av at velferden videreutvikles, at det legges vekt på rettferdig fordeling og at innsatsen mot useriøsitet og sosial dumping i arbeidslivet forsterkes. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse