JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil fjerne skipsvrak

Fjerningen av vrakene «Murmansk» i Hasvik og «U-864» i Fedje er tilgodesett med store summer på 2010-budsjettet til Fiskeri- og kystdepartementet.

Det er satt av 106,5 millioner kroner til å fjerne vraket av «Murmansk» og 630 millioner kroner til nødvendig forberedende tiltak for heving av «U-864» i 2010. Det er tatt høyde for at vraket av ubåten skal heves i 2011.

Sjøsikkerhet blir et satsingsområde for regjeringen det kommende året. Det skal satses mer penger på slepeberedskap både i Nord-Norge og på Sørlandet. Til sammen skal slepeberedskapen økes med 127 millioner kroner. Dette innebærer at det blir tre helårs slepefartøyer i Nord-Norge og ett døgnbemannet fartøy på Sørlandet. Kystverket skal også utarbeide en plan for slepebåtberedskap på Vestlandet.

Et nasjonalt kompetansesenter for sjøsikkerhet, oljevernberedskap og overvåking skal opprettes og knyttes til trafikksentralen i Vardø.

Nivået for oljevernberedskap styrkes med 122 millioner kroner. Det skal også brukes mer penger på utbedring av fiskerihavner og farleder og til fornyelse av utstyr ved trafikksentralene.

Fiskeri- og kystdepartementets budsjett for 2010 har en utgiftsramme på 4.850 millioner kroner og en inntektsramme på 1.572 millioner kroner. Økningen fra inneværende år er på henholdsvis 24,5 og 35,8 prosent.

På inntektssiden er det blant annet budsjettert med salg av nye oppdrettskonsesjoner for 360 millioner kroner. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse