JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bruker mer enn selv Frp

Frps Ulf Leirstein noterte med humor at regjeringen legger opp til å bruke mer oljepenger enn selv Frp har foreslått.

– Jeg har ikke noe problemer med at den vil bruke så mye. Men regjeringens retorikk skulle ikke tilsi dette. Det begrunnes med at man er i en økonomisk krise, sa Leirstein i sin kommentar til statsbudsjettet.

– Jeg antar at man i 2011 skal stramme inn. Hvordan det skal gjøres vet jeg ikke. Økonomikrisen er ikke over, det bekrefter også regjeringen. Men hvis man fortsatt er i krise, lurer jeg på hvorfor budsjettet ikke svarer utfordringene, sa Frps finanspolitiske talsmann.

Eldreomsorgen

Frp-politikeren var særlig opptatt av eldreomsorgen og det han mener er manglende oppfølging av regjeringen.

– Den store satsingen skulle være eldreomsorgen, men dette overlates til kommunene. Det er 430 kommuner som skal vurdere å følge opp det regjeringen har lovet. Til tross for friske midler har kommunene store utfordringer, sa Leirstein.

– Hult

– Med dette budsjettet blir det også hult å si at man er opptatt av økonomikrisen. Det ligger ikke noe i budsjettet som styrker de sektorene som sliter mest. Eksport, verft og bygg og anleggsnæringen er deler av næringslivet som ikke blir ivaretatt, sa han.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) svarte at hun var dundrende uenig i Leirsteins meninger og slo fast at det beste for den konkurranseutsatte sektoren er å holde igjen, ikke bruke mer. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse