JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Liten økning i pressestøtten

Pressestøtten økes med 9,4 millioner neste år. Dagsavisen-redaktør Carsten Bleness er blant dem som puster lettet ut.

Til fagbladet Journalistens nettsted sier Bleness at han synes det er positivt at regjeringen tross alt øker pressestøtten.

– Denne justeringen endrer ikke grunnleggende Dagsavisens situasjon, men det er klart at det er bedre med en økning enn stillstand eller nedgang. Pressestøtten er for oss en viktig del, og denne økningen er et skritt i riktig retning, sier Bleness.

Produksjonstilskuddet til avisene, som er den største delen av pressestøtten, foreslås økt med 8,5 millioner eller 3,2 prosent. Det er i realiteten bare er en justering for ventet prisjustering.

Dagsavisen er den største mottakeren av pressestøtte i Norge. Avisen mottar årlig nærmere 40 millioner kroner i offentlig støtte. Men dette er ikke nok, og tallene i regnskapet er røde. Redaktør Carsten Bleness sa tirsdag til Klassekampen at Dagsavisens dager som dagsavis kan være over, dersom statsbudsjettet ikke inneholdt en økning i pressestøtten. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse