JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Psykologene er tilfredse

– Statsbudsjettet gir mange gode signaler om at regjeringen har forstått at den psykiske og fysiske folkehelsen ivaretas best i kommunen.

Det sier president i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, i en pressemelding.

Levin Hofgaard mener det er positivt at budsjettet legger til rette for at mennesker med psykiske lidelser skal få bedre behandling der de bor og at det skal lønne seg å forebygge i stedet for å reparere i etterkant.

– Vi kan savne satsingen på konkrete store saker, men noterer med tilfredshet at regjeringen vil utrede en klarere lovfesting av kommunenes ansvar for å yte psykisk helsehjelp, sier Levin Hofgaard.

Han mener det er løfterikt at det bevilges friske midler til rekruttering av psykologer i kommunene, slik Psykologforeningen har arbeidet for i mange år.

– Dette er en god start. Og det er også gledelig at regjeringen viderefører satsingen på rusfeltet, og er opptatt av sammenhengen mellom rus og psykisk helse. Det er et viktig signal, sier Levin Hofgaard. (ANB)

Annonse
Annonse