JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere vil ha republikk

Rundt 40 prosent av representantene på Stortinget vil kvitte seg med monarkiet og innføre republikk i stedet, ifølge en undersøkelse NRK har laget.

– Jeg har en følelse av at det prinsipielle standpunktet jeg har, nemlig at vi bør ha en republikk i Norge, vokser, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Hver tredje representant på Stortinget mener at kongehuset er svekket, og like mange mener at kongehuset bør avvikles i løpet av de neste 20 årene.

Monarkist og høyrepolitiker Torbjørn Røe Isaksen mener Stortinget er i utakt med folket.

– Støtten til monarkiet i befolkningen er veldig høy, og selv når den er på sitt laveste, er det veldig få som sier at de ønsker en republikk i Norge, sier Røe Isaksen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse