JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tungt å sikre karbonfangst

Tungt arbeid gjenstår for å sikre gode formuleringer om karbonfangst og - lagring i de internasjonale klimaforhandlingene.

Det konstaterer olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp). Onsdag kom han til ministermøtet i Det internasjonale energibyrået (IEA) i Paris med en klar dagsorden: Å banke inn budskapet om hvor viktig karbonfangst- og lagring (CCS) er for å nå verdens utslippsmål.

Viktig for Norge

For Norge er det avgjørende med håndfaste formuleringer om fangst og lagring av CO2 når en ny, internasjonal miljøavtale skal sluttforhandles i København i desember.

– Jeg er bekymret for at vi ikke skal få gode nok formuleringer på dette i København, selv om interessen for saken er stigende her i Paris, sier Riis-Johansen til NTB.

Hundre CCS-anlegg

Sp-statsråden kom til Paris fra London, hvor ministre og industri hadde diskutert karbonfangst og karbonlagring i to dager i det såkalte Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) .

IEA-sjefen Nobuo Tanaka sa der at verden har behov for hundre storskala CCS-anlegg allerede innen 2020, et tall som ble gjentatt i Paris onsdag.

Samtidig ser Tanaka den økonomiske nedturen i verden som en mulighet for klimaforhandlingene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse