JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal kvalitetssikre kurs på sokkelen

Et helt nytt senter skal kvalitetssikre leverandører av kurs og opplæring til olje- og gassindustrien. Petroleumsindustriens Senter for Kvalitetssikring av Kompetanse (PSK) vil også få ansvar for et felles kompetanseregister for næringen.

– PSK vil sørge for en forbedring i kvalitetssikringen av kurs og opplæring i næringen. Skoler og kurssteder som ikke er underlagt offentlig godkjenning, men som blir godkjent av PSK, får rett til å utstede kompetansebevis for sine elever, skriver Oluf Bjørndal, styreleder i PSK, i en pressemelding.

Partene står sammen

Petroleumsindustriens Senter for Kvalitetssikring av Kompetanse er et samarbeidsprosjekt mellom arbeidstakerorganisasjoner og arbeidsgiverorganisasjoner.

– Organisasjonen har en uavhengig stilling i forhold til partene i næringen, og vil føre til at elever og arbeidsgivere vet at opplæringssteder gir opplæring etter fagplaner og de kvalitetskrav næringen stiller, sier Bjørndal.

Fellesforbundet med

PSK er eid av fagforbundene Fellesforbundet, Industri Energi og Safe og arbeidsgiverorganisasjonene Norsk Industri, Oljeindustriens Landsforening (OLF) og Norges Rederiforbund. Sekretær Øyvind Hopland i forhandlingsavdelingen representerer Fellesforbundet i Petroleumsindustriens Senter.

Luker bort useriøse

– På denne måten sikres mest mulig lik opplæring for olje- og gassindustrien som er enormt viktig. Gjennom senteret vil vi få innflytelse på fagplanene og, ikke minst. Det vil hjelpe oss å luke bort de useriøse kursaktørene i petroleumsnæringen, understreker Øyvind Hopland overfor magasinett.org.

Helse-, miljø- og sikkerhetskritisk opplæring

All HMS-kritisk opplæring og annen opplæring som næringen ønsker å kvalitetssikre, og som faller utenfor offentlig regulering og kontroll, blir lagt under senterets ansvarsområde.

Carsten Bowitz er ansatt som daglig leder i PSK. Han kommer fra jobben som fagsjef i HMS i Oljebedriftenes Landsforening (OLF) og vil tiltre stillingen 1. september i år.

Annonse

Flere saker

Annonse