JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Uniformene kommer

Regjeringen innrømmer at det går sakte med nye bevilgninger til Sivilforsvaret, men lover i det minste at nye uniformer er på vei.

Direktør Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har kommet med kraftig kritikk mot manglende bevilgninger til Sivilforsvaret i statsbudsjettet. Det dreier seg blant annet om fornying av gammelt utstyr, og ikke minst nye innsatsuniformer. Lea mener de manglende bevilgningene, som er lovet tidligere, kan gå på sikkerheten løs.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justis- og politidepartementet innrømmer at det går tregt, men at det i det minste er uniformer på vei.

– Det er inngått avtaler om levering av 2.000 nye uniformer i begynnelsen av 2010, og disse innfases først i det værharde nord. Når det gjelder hjelmer og fottøy er man kommet noe lengre, sier Moland Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Men investeringstakten for Sivilforsvaret er kanskje ikke så rask som man skulle ønske, legger han til.

Statssekretæren sier også at Sivilforsvaret ikke under noen omstendighet skal gå på akkord med sikkerheten.

– Vi er dessuten godt i gang med investeringene, avrunder Moland Pedersen. (ANB)

Annonse
Annonse