JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Sterke meningsforskjeller i KrF

Kristelig Folkeparti kan ikke late som om det ikke finnes sterke meningsforskjeller internt, mener nestleder Inger Lise Hansen.

I likhet med partileder Dagfinn Høybråten godtar ikke den frittalende nestlederen i Kristelig Folkeparti premisset om at partiet rives mellom en konservativ og en liberal fløy. Men hun er opptatt av de svært sterke meningsforskjellene som er framkommet både i forbindelse med landsmøtet i våres og etter det elendige valgresultatet i høst ikke må skyves under teppet.

– Vi må erkjenne at det finnes forskjeller i partiet og ikke late som om de ikke eksisterer, sier Hansen til NTB.

Hun høstet storm fra sine egne da hun etter valget gikk i rette med kreftene i partiet som ønsket samarbeid med Fremskrittspartiet for å få reversert stortingsvedtaket om den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Hansens konklusjon var at hun og disse grupperingene «ikke representerer det samme KrF», som hun sa til Vårt Land. I intervjuet ba hun de som ikke er fornøyde med den brede verdiprofilen slutte i KrF.

– Jeg har ikke endret mening. Men det er frustrerende at noen tolker mine uttalelser dit hen at jeg vil fjerne folk som ikke er enige med meg, sier Hansen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse