JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

100.000 til Burmas syklon-rammede

Fellesforbundet bevilget i dag 100.000 kroner til de katastroferammede i Burma etter at en syklon rammet landet i starten av måneden. Pengene går til Norsk Folkehjelps arbeid.

Noen dager etter katastrofen som så langt har krevd over 80.000 menneskeliv, sendte Norsk Folkehjelp et brev til både LO og forbundene og ba om økonomiske støtte for å kunne gjennomføre det høyst tiltrengte hjelpearbeidet.

Over 100.000 ofre?

– Dette er en stor katastrofe. Burmesiske myndigheter er svært forsiktige i sine anslag. Jeg tror vi kommer til å få tall langt over 100.000. I tillegg står rundt en million mennesker uten husly. Drikkevannet er forurenset, og det er stor mangel på medisiner. Dette kommer til å bli stygt, sa generalsekretær Petter Eide like etter katastrofen.

Fellesforbundet var ikke vanskelig å be. Forbundsstyret bevilget derfor på dagens møte 100.000 kroner til de katastroferammede.

– Naturlig at Fellesforbundet bidrar

– Norsk fagbevegelse har god tradisjon for å vise solidaritet når slike katastrofer oppstår. Når i tillegg vår egen humanitære solidaritetsorganisasjon er sentral i nødhjelpsarbeidet som pågår, er det naturlig at også Fellesforbundet bidrar, heter det i begrunnelsen for vedtaket. og videre:

– Bevilgningen vil være en solidaritetserklæring til det undertrykte burmesiske folk, som opplever en enorm humanitær katastrofe som den burmesiske militærjuntaene bidrar til å forsterke.

Annonse

Flere saker

Annonse