JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slutt for Blikkvalseverket

De ansatte ble ikke hørt. I dag vedtok styret å legge ned Corus Packaging Plus Norway, det tidligere Blikkvalseverket på Laksevåg. Nedleggelsen skjer per 9. juli. 260 ansatte mister jobben.

Geir Olsen, distriktssekretær ved Fellesforbundets distriktskontor i Hordaland, er skuffet, men overhode ikke ikke overrasket over vedtaket.

– Ingen konstruktiv dialog

– Konsernledelsen har i realiteten ikke gitt de ansatte mulighet til å bli hørt. Jeg vil ikke betegne det som en positiv dialog, sier Olsen til magasinett.org og viser til de ansattes alternative forslag som ble presentert for eiere og konsernledelsen 25. april.

Olsen mener at Corus Packaging Plus Norway allerede hadde bestemt seg etter sitt foreløpige vedtak.

Allerede i april fattet styret i stålemballasjeprodusenten et foreløpig vedtak om å legge ned tradisjonsbedriften utenfor Bergen. De tillitsvalgte håpet i det lengste at vedtaket kunne gjøres om, men i dag vedtok altså styret i det internasjonale konsernet at dørene lukkes på Laksevåg-bedriften allerede fra 9. juli, melder NTB.

Fra store overskudd til store underskudd

Corus Packaging Plus, som har drevet produskjon i Laksevåg siden 1916, hadde i 2004 og 2005 et overskudd på henholdsvis 46,2 og 58 millioner kroner. Året etter ble det et underskudd på 75 millioner kroner. Også i fjor gikk driften med underskudd.

Administrerende direktør Knut Christiansen opplyste at underskuddet i fjor kommer til å ligge på samme nivået som i 2006.

– Det som knekker ryggen vå,r er at markedet for stålemballasje er helt ute av balanse. Det er behov for 4 millioner tonn, og en kapasitet på 5,5 millioner tonn. Det er mye kapasitet som må bort, sier Christiansen.

Blikkvalseverket produserer tynne plater som brukes til emballasje, blant annet til blikkbokser og malingsspann. 96 prosent av produksjonen eksporteres.

Vil skaffe nye jobber

Ledelsen i Bergen vil nå gå i gang med å diskutere sluttpakker med de tillitsvalgte, skriver bt.no.

– Det viktigste er å skaffe de ansatte nye jobber, sier administrerende direktør Knut Christiansen til Bergens Tidendes nettutgave.

Ifølge nettstedet vil de aller fleste ansatte bli sagt opp fra juli, og deretter få lønn ut oppsigelsestiden. De med størst ansiennitet vil få seks måneders etterlønn.

Ifølge direktør Christiansen skal mellom 20 og 40 av de 260 ansatte få tilbud om å fortsette i avviklingsperioden.

Annonse

Flere saker

Annonse