JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Schjøtt-Pedersen blir forfremmet

Den nye statsråden ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), skal i praksis utføre de samme oppgavene han har hatt til nå, bekrefter statsminister Jens Stoltenberg.

– Fordelen ved å gi ham status som medlem av regjeringen er at Schjøtt-Pedersen dermed kan delta i regjeringens drøftelser. I dag har han ikke talerett der, sier Stoltenberg.

Schjøtt-Pedersen selv sier han oppfatter det som en ære å bli medlem av kongens råd og at den nye statusen gir jobben en klarere forankring.

– Det er nyttig å kunne delta i diskusjonen rundt regjeringens bord. I så måte gir det funksjonen ytterligere tyngde og mulighet til å delta over en bredere arena, sier Schøtt-Pedersen til NTB.

Schjøtt-Pedersens nye funksjon har grunnlag i den samme jobben han har gjort de siste tre årene. Men stabssjeffunksjonen, slik den har vært de siste tre årene, har fått en større bredde i å bistå arbeidet i regjeringen, mener han.

– Med tre partier i regjering, er statsministeren svært opptatt av å ha godt samarbeid mellom partiene. Min oppgave er å bidra til at alle partiene spiller godt sammen. Det håper jeg at jeg har bidratt til de siste tre årene, og det skal jeg også prøve å fortsette med, sier samordningsministeren. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse