JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fullfører klimamøtet først

Nyutnevnt arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) skal fullføre klimaforhandlingene i København før hun tar fatt på den nye jobben.

– Jeg skal bare jobbe med klima nå. Klimaforhandlingene er ikke noe man kan gjøre ved siden av. Nå er det stort sett reising fram til jeg er ferdig med København-møtet 18. desember, sier den ferske ministeren til NTB.

Bjurstrøm er Norges forhandlingsleder i klimaforhandlingene, og skal altså fortsette i denne jobben til over klimamøtet. Miljøvernminister Erik Solheim (SV) peker på fordelen av at Bjurstrøm stiller i København som nyutnevnt statsråd.

– Det gir en ekstra tyngde i forhandlingene. Det ville vært helt feil å bytte leder bare uker før forhandlingsmøtet i København, sier Solheim.

Bjurstrøm sier at hun ble svært overrasket da hun fikk telefonen fra Stoltenberg.

– Det er en stor og spennende utfordring man ikke kan si nei til. Dette arbeidsområdet har jeg alltid vært interessert i.

Den ferske arbeidsministeren tiltrer for fullt sin nye jobb fra 21. desember, og Klima-Norge mister da en svært viktig personlighet. Akkurat det bekymrer ikke den kommende arbeidsministeren så mye.

– Det er så mange flinke folk som jobber sammen med meg på klimaforhandlingene. Jeg tror det er bra at vi ikke får et skifte nå rett før møtet i København, men her er det mange gode krefter som overtar etter meg, sier hun.

Fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) skal i mellomtiden ta seg av arbeidsministerens oppgaver. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse