JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Overrasket Aasrud overtar kirken

Den nye statsråden for Fornyings- og administrasjonsdepartementet, Rigmor Aasrud (Ap), vil også overta ansvaret for kirkeavdelingen i Kulturdepartementet.

Det skyldes at den nye kulturministeren Anniken Huitfeldt (Ap) ikke er medlem av statskirken, noe som er et krav for å kunne være kirkeminister.

Aasrud tar over kirkeansvaret etter avtroppende kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap), som har fått kritikk for å prioritere kultur fremfor kirke.

– Jeg er opptatt av dialog med alle jeg skal jobbe sammen med, og det inkluderer selvsagt også kirkens organer. Jeg ser fram til å møte dem og håper vi skal få til en god dialog framover, sier Aasrud til NTB.

Telefonen fra statsministeren kom mandag kveld, bare timer før hun skulle stille på Slottsplassen som statsråd. Aasrud innrømmer at hun ble overrasket.

– Men det er jo en veldig tillitserklæring å bli spurt. Og så lenge du har jobbet mye med politikk, så er det jo moro å få lov til å ha en slik jobb, sier hun.

Aasrud skal også overta ansvaret for same- og minoritetspolitisk avdeling i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Den nye statsråden har tidligere vært kvinnepolitisk sekretær i Arbeiderpartiet og ordfører i Gran kommune i Oppland. De siste årene har hun vært statssekretær i Helsedepartementet under Sylvia Brustad og Bjarne Haakon Hanssen.

– Min hovedoppgave blir å videreføre de prioriterte oppgavene i Soria Moria-erklæringen, sier Aasrud. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse