JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Legg nedskjæringer på is!

De ansatte i TV2 krever at planene om å kutte 130 stillinger legges på is til man vet hvor store ekstrainntekter en ny konsesjon kan gi.

Ledelsen i TV2 varslet kuttene tidligere i høst for å kompensere for sviktende annonseinntekter. Nå mener de ansatte at nye konsesjonsbetingelser kan gi flere hundre millioner i ekstra inntekter. Derfor krever de at styremøtet på torsdag legger kuttplanene på is inntil videre, skriver bergensavisene i dag.

Nye konsesjonsvilkår

Forventningene om store ekstrainntekter henger sammen med at TV2s konsesjon er i ferd med å løpe ut. Nylig offentliggjorde tidligere kulturminister Trond Giske et utkast til nye konsesjonsbetingelser for en kommersiell allmennkringkaster. Ett av vilkårene er at stasjonene må ha hovedkontor i Bergen. Det gjør at TV2 antakelig vil være uten seriøse konkurrenter.

Et annet vilkår et at stasjonen får formidlingsplikt. Det betyr at kabelselskapene og bakkenettet får plikt til å formidle sendingene. Det er her de TV2-ansatte mener utsiktene til store ekstrainntekter ligger.

Må kanskje kutte enda mer

Ifølge bergensavisene skal imidlertid de ansatte ha fått signaler fra ledelsen om at ekstrapengene gjennom konsesjonen er penger TV 2 uansett vil trenge for å overleve. Ledelsen skal også ha gitt uttrykk for at de 130 stillingene som er besluttet å kutte uansett ikke er nok.

Annonse

Flere saker

Annonse